Robust elektronik er specielt fremstillet til at modstå de ekstreme miljøer, der findes på jordens overflade - fra havenes dybsorte vand over steghede ørkner til iltfattige iskolde bjergtoppe. Men selv disse ekstreme områder blegner i sammenligning med verdens-rummet. Her går varme og kulde fra yderkant til yderkant i løbet af sekunder...

 

 

Intet er bedre end eksemplets magt. Som specialist i robust elektronik bevæger Crysberg sig i denne udgave af ie på en rejse ud i rummet. Vi følger bl.a. danske Terma på deres rumopgaver, og hører hvordan de sikrer deres elektronik i ekstreme omgivelser. Og så tager vi et spring næsten til vores univers' grænse og følger én af vor tids mest ambitiøse ekspeditioner: The Cassini-Huygens Mission. En næsten ufattelig rejse, som begyndte helt tilbage i 1997, og som i disse dage er i fuld udfoldelse i Saturn systemet.

 

Cassini-Huygens er et ingeniørmæssigt mesterværk i  robust elektronik, som dagligt udsættes for helt ekstreme påvirkninger - fra maksimum +/- temperaturer, strålinger, rumpartikler der kommer farende med flere tusind km. i timen, rystelser, og alt hvad en sådan ekspedition ellers kan kaste efter det lille ubemandede fartøj - som still is going strong og som for hver dag, der går, oplyser os mere og mere om vores univers.

 

På en rumrejse, som varer mere end 20 år, er det selvsagt vigtigt at elektronikken ikke svigter. Det gælder også i mange andre sammenhænge her nede på jorden. Her er stabilitet i elektronik lige så afgørende for succes - og måske endda forskellen mellem liv og død.

 

Danmark er i front med robust elektronik. Og kan vi levere avancerede elektroniske løsninger til de mest krævende opgaver i rummet, så er der ingen grænser for, hvor dansk industri kan bidrage med geniale løsninger.

 

 

Hold fast, så starter vi nedtællingen :)

 

Niels Klagenberg

Adm. direktør

Tag med ie på en tur

ud i verdensrummet

ie magasinet 1: 2014

© Crysberg A/S 2015

 

Udgives af Crysberg A/S

Oldenvej 6,

DK-3490 Kvistgaard

Tlf.: +45  4913 8303

email   mail@crysberg.dk

 

Ansvarshavende redaktør

Niels Klagenberg

 

Tilrettelæggelse

Bo Knudsen &

Frede Christensen,

 

Redaktion & layout

john Folkmann

 

© Crysberg A/S 2015

Denne udgivelse er underlagt gældende lov

om ophavsret og copyright. Artikler og billeder må ikke anvendes eller gengives uden skriftlig tilladelse

fra udgiver.